Aansluiting op de groepenkast

Aansluiting op de groepenkast:

In de nieuwe NEN1010 voorschriften is opgenomen dat alle installaties voor zonnepanelen op een aparte groep aangesloten dienen te worden. Deze maatregel is puur voor uw eigen veiligheid.

Als u tot plaatsen van zonnepanelen wilt overgaan kunt u hier alvast rekening mee houden. U kent uw eigen huis het beste en daarmee ook de mogelijkheden tot het aanleggen van een extra kabel van de omvormer naar de groepenkast.

Als er in de groepenkast geen ruimte is voor een extra groep in de bestaande kast dan kan deze uitgebreid worden met een extra kast. U kunt er ook voor kiezen om de bestaande groepenkast in zijn geheel te vervangen voor een nieuwe groepenkast. Dit is aan te bevelen als u nog een oud type groepenkast bezit met stoppen.

 

Aansluiten op bestaande groep:

Indien u in de buurt van de te plaatsen omvormer een bestaande groep heeft met daarop slechts één aparaat zoals een wasmachine of droger dan kan deze zelfde groep gebruikt worden voor het aansluiten van de omvormer. Op de bestaande aansluiting komt dan een stroomverdeler waarop zowel de omvormer als de wasmachine of droger aangesloten kan worden. Dit maakt het installeren van de omvormer een stuk eenvoudiger en scheelt dan ook in de kosten voor de installatie.